Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roerbak van rundvlees en paksoi

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr bieflapjes
1 zakje zwarte peper roerbaksaus
150 gr shiitake paddestoelen
600 gr paksoi
olie
stukje verse gemberwortel
1 dunne prei
knoflook
1 pak (2 porties van 150 gr) dunne eiermie
Merk : Amoy uit de Wok Expres-serie.

Bereiden

Snijd het vlees dwars op de vezel in smalle reepjes of koop het in reepjes gesneden. Meng het in een kommetje met 2 el roerbaksaus. Snijd de stelen uit de paddestoelhoedjes en snijd de hoedjes in repen. Snijd de paksoi (blad en stelen) in ½ cm dikke repen. Schil een stukje gember van 1 cm en snijd het in dunne plakjes en die in reepjes. Snijd de prei in stukken van 3 cm en die in repen. Warm de wok droog voor, schenk er 2-3 olie in en laat die ronddraaien. Roerbak hierin de vlees en paddestoelreepjes met het wit van de prei 1 min. Schep de gember erin en roerbak 10 sec. Schep de paksoi erbij en roerbak 2 min. Schep de eiermie er bij en roerbak 2 min. Schenk de saus erbij, voeg het groen van de prei toe en warm het gerecht al omscheppend op hoog vuur snel op.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Engelse rundvleesschotel met ui
Gehaktbal á la De Librije
Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen
Bloedworst met gerookte oesterzwam en appelkaramel
Gegrilde kalfsentrecote met paprikasaus en Java tabak

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes